Albaida i la seua gent

El Blog de la Dipu

viernes, 3 de octubre de 2008

Comencen les festes patronals d´Albaida

Comencen les Festes Patronals d'Albaida dedicades a la Mare de Deu del Remei

(Vilaweb, 3 d´Octubre)

Les exposicions d'Albadia i Jaume I, de cotxes clàssics i 

de pintura destaquen junt als actes tradicionals

Albaida, des del 4 fins a l’11 d’octubre, va a viure unes festes especials organitzades per la Comissió de Festes del 2008, formada per 21 fester s (homes de 40 anys) i 23 dames (joves de dihuit). El seu president es Sean Blasco, ens explica que han continuat amb les tradicions de festes en tots els actes, destacant el retorn a la Plaça Major de totes les orquestres.El castell de focs d’artificis el realitza la Pirotècnica Ricardo Caballer.

Les reines de les festes, Pilar Vidal i Cristina Vilaplana, junt a les seues corts d’honor va a gaudir de les dades més esperades del seu reinat.Este any no se sap encara si l’Arquebisbe de Saragossa i fill predilecte d’Albaida, D. Mauel Ureña presidirà la solemne Missa Major,ja que ha sigut operat recentment. La Missa Major serà cantada per l’Agrupació Vocal Eduardo Torres.

 Tant les cambreres de la Mare de Deu i els ancians, son els grups que acompanyaran junt a la comissió en tots els actes dedicats a la Mare de Deu del Remei. Com a novetats enguany l’Ajuntament ha volgut sumar se a les celebracions de l’any de Jaume I i ara en festes, a partir del dia 6, es realitza una exposició anomenada “Albaida i el Rei Jaume I”, on s’exhibís la restauració de la Maqueta d’Albaida, realitzada pels mestres betlemistes Rafel Julià i Lluis Forner en la Tourist Info d’Albaida. A la inauguració s’espera l’assistència de l’Honorable Consellera de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Trinidad Miró i també es comptarà amb el Bus de l’Exposició itinerant de l’any Jaume I de la Conselleria de Cultura i esports. També hi ha una altra inauguració en estes festes, la del camp de gespa artificial al poliesportiu Municipal, amb l’assistència del President de la Diputació, Alfonso Rus, on es jugarà un partit de futbol entre el C.D. Albaida i un equip del València C.F. Per a este cap de setmana podem gaudir de diferents exposicions artístiques de la Col•lectiva de Festes-2008 i de l’artista Mariano Ibarra, a més de l’exposició del Concurs de pintura Ridaura, a més a més, d’una concentració i exposició de cotxes clàssics a plaça Major. 

En tots estos actes festius, no cal oblidar l’aniversari de la Dedicació de l’església parroquial que celebrarà la Germandat sacerdotal d’Albaida. Tot està a punt per a la festa, així ens ho han confirmat l’alcalde Juan José Beneyto i el regidor de festes, Pepe Espi . Tota la infraestructura de l’Ajuntament, la policia local, la creu roja i protecció civil s’han organitzat per a vetllar per la segurat ciutadana en estes festes. Segons ens explica Espi, este any no es posa carpa perquè no s’ha sol•licitat per la comissió de festes i destaca la il•lusió any rere anys d’este grup de persones que organitzen les festes Patronals. Per la seua part l’alcalde agraís a tots els col•lectius que participen en la festa la seua tasca, ja que entre tots s’aconseguissen unes festes d’interès turístic, i açò repercutís molt positivament en la ciutat i ens invita a tots a participar en elles. 

No hay comentarios:

Nueva Web y dirección

Se esta creando una web para albergar todos los contenidos de este blog que queremos ampliar con más contenido, es por lo que la nueva dirección será


http://www.albaidaysugente.co.cc

Bienvenidos al blog de Albaida y su gente / Benvinguts al blog d´Albaida i la seua gent.

Aqui encontraras información, de fiestas, historia, actuaciones, noticias de actualidad relacionadas con la Ciudad de Albaida y lo que sus ciudadanos comenten.
---------------------------------------------------------------
Aci trobaras informació de festes, historia, actuacions, noticies d´actualitat relacionades amb la Ciutat d´Albaida i lo que els seus ciutadans comenten.

PARTICIPA dejando un comentario en el blog o un email a
: albaidaysugente@hotmail.com