Albaida i la seua gent

El Blog de la Dipu

martes, 7 de octubre de 2008

La consellera de Cultura inaugura a Albaida l´exposició dedicada a Jaume I

(Vilaweb 7-10-2008)

La consellera de Cultura i Esports, Trinidad Miró, inaugurà l'exposició sobre Jaume I (l´exposició inclou la maqueta de l´Albaida medieval i una mostra documental d´edicions facsímil del Llibre dels Fets i del Ceremonial) que ofereix la ciutat d’Albaida, i visità la muralla i el Palau, així com el Museu de Titelles. A l’exposició es va presentar la maqueta restaurada de la ciutat en època medieval, tal i com la van considerar els historiadors Vicent Terol i Abel Soler, ja fa uns anys quan es van celebrar els 750 anys com a valencians, i documental sobre Albaida i Jaume I.

La maqueta és obra de Lluis Forner i Rafa Julià. Durant alguns anys es va extraviar als magatzems municipals i ara Julià ha sigut l’encarregat de recuperar-la en solitari ja que l’altre autor, Forner, va faltar. Per a la restauració de la maqueta s’ha comptat amb el patrocini de la regidoria de Cultura, i s’ha aprofitat com a un element important en la celebració a Albaida del 800 aniversari de Jaume I.
En el discurs de presentació, l’alcalde, Juan José Beneyto, va destacar la importància de la figura del Rei Jaume I per a la ciutat d’Albaida i per a tot el poble valencià com a impulsor de les institucions valencianes. Per la seua part, la regidora de Cultura, Estefania Nacher, va presentar un audiovisual d’Albaida i el Rei Jaume I, en què es veu el procés de construcció i restauració de la maqueta, i s'hi explica quan el rei va arribar a Albaida el 1248 i la va refundar com a vila cristiana. L’exposició recull també una mostra documental d’edicions facsímil del Llibre dels Fets i del Cerimonial, així com un Llibre de Cort de Justícia de 1653, recentment restaurat.
L’alcalde va fer entrega a la consellera d'una còpia del projecte de recuperació integral del Palau marquesal, per tal que siga tramitat a la Comissió Mixta del Ministeri de Foment i que també es faça arribar al govern espanyol per a poder obtenir l’1% cultural, per a posar en marxa la restauració definitiva del Palau i de la Muralla. Els regidors de l’oposició es van sorprendre d’aquest detall ja que asseguren que no coneixen el projecte. La commemoració ha comptat també amb l’autobús de l’exposició itinerant sobre Jaume I de la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios:

Nueva Web y dirección

Se esta creando una web para albergar todos los contenidos de este blog que queremos ampliar con más contenido, es por lo que la nueva dirección será


http://www.albaidaysugente.co.cc

Bienvenidos al blog de Albaida y su gente / Benvinguts al blog d´Albaida i la seua gent.

Aqui encontraras información, de fiestas, historia, actuaciones, noticias de actualidad relacionadas con la Ciudad de Albaida y lo que sus ciudadanos comenten.
---------------------------------------------------------------
Aci trobaras informació de festes, historia, actuacions, noticies d´actualitat relacionades amb la Ciutat d´Albaida i lo que els seus ciutadans comenten.

PARTICIPA dejando un comentario en el blog o un email a
: albaidaysugente@hotmail.com