Albaida i la seua gent

El Blog de la Dipu

sábado, 27 de septiembre de 2008

200 aniversari de vida sonora de la campaneta de misa d´Albaida

La Colla de Campaners d’Albaida i la Parròquia de l’Assumpció celebren el 200 aniversari de vida sonora de la campaneta de Missa

(Vilaweb DISSABTE, 27/09/2008 - 06:00h)

Per a celebrar aquest aniversari s’han organitzat diferents actes que consistiran en la baixada de la campana per tal d'exposar-la a la capella de Sant Josep de l’Església Parroquial des del dia de Sant Miquel, 29 de setembre, quan es realitza el primer avís de festes amb un solo de campanes i un volteig de solemnitat a les 06:30 del matí, fins al dia 19 d’octubre, dia en què acaben les festes i es fa també un volteig de solemnitat.
A banda, també s’ha editat un fullet que es repartirà per totes les cases per tal de donar a conèixer l'esdeveniment i convidar el veïnat a visitar la Campaneta de Missa. Aquesta campana, fosa l’any 1808, està situada al més alt del campanar i forma part del conjunt de deu campanes del campanar d’Albaida. Està ubicada junt a les campanes del rellotge i encara que el seu nom siga 'Maria del Rosario' és coneguda pels albaidins com la 'Campaneta de Missa'. Aquesta campana té un gran valor patrimonial i sentimental per a Albaida ja que té un so molt característic que constitueix una part molt important del paisatge sonor d’Albaida. Abans de la guerra del 1936 estava situada a l’espadanya de l’Ermita del Roser, d'on li ve el nom. En acabar la guerra, el campanar d’Albaida s’havia quedat amb una sola campana d’ús litúrgic, ja que les altres van ser destruïdes i no n'hi havia cap que poguera fer els tocs de crida a missa. Va ser aleshores quan es va traslladar des de l’Ermita del Roser fins a la ubicació actual. La Campana de Missa, a banda de fer els voltejos de crida a missa diàriament, participa en altres tocs com són el toc d’elevació ordinari i els voltejos de solemnitat juntament amb tot el conjunt de campanes del campanar de l’Assumpció.

+ Web dels Campaners d'Albaida

No hay comentarios:

Nueva Web y dirección

Se esta creando una web para albergar todos los contenidos de este blog que queremos ampliar con más contenido, es por lo que la nueva dirección será


http://www.albaidaysugente.co.cc

Bienvenidos al blog de Albaida y su gente / Benvinguts al blog d´Albaida i la seua gent.

Aqui encontraras información, de fiestas, historia, actuaciones, noticias de actualidad relacionadas con la Ciudad de Albaida y lo que sus ciudadanos comenten.
---------------------------------------------------------------
Aci trobaras informació de festes, historia, actuacions, noticies d´actualitat relacionades amb la Ciutat d´Albaida i lo que els seus ciutadans comenten.

PARTICIPA dejando un comentario en el blog o un email a
: albaidaysugente@hotmail.com