Albaida i la seua gent

El Blog de la Dipu

martes, 16 de septiembre de 2008

Tres immobles de la comarca rebran ajudes per a la restauració i conservació de pintures murals

(Vilaweb DIMARTS, 16/09/2008)

Tres immobles de la comarca rebran ajudes per a la restauració i conservació de pintures murals
La Direcció general de Patrimoni Cultural Valencià i Museus, depenent de la Conselleria de Cultura i Esport, destinarà ajudes a la restauració i conservació de pintura mural amb un import total de 200.000 euros a 14 pintures, entre les quals hi ha de tres edificis de la Vall d'Albaida: les del Palau dels Milà i Aragó d'Albaida, les del Palau de la Duquessa d'Almodóvar d'Ontinyent, i les de l'església de Sant Miquel Arcàngel de Salem.

L'adjudicació d'aquestes ajudes, segons la pròpia conselleria, s’ha fet en raó a la urgència de la intervenció, els valors històric-artístics de les pintures i el grau de protecció de l'edifici en el qual es troben, així com les possibilitats de cofinançament per part d'altres institucions. Els criteris d'intervenció que es contemplen són els de respecte a l'obra original, mínima intervenció i reversibilitat dels materials utilitzats. Al Palau dels Milà i Aragó d’Albaida està previst restaurar les pintures de 6 estances de la primera planta, situades al sostre i de tipus decoratiu.

Quant al Palau de la Duquessa d’Almodóvar es contempla la restauració i conservació de les pintures murals, que presenten material escatat i grans pèrdues. De l'església de Sant Miquel Arcàngel de Salem es pretén restaurar les pintures murals de la cúpula i el floró, decorat en plata fina, que pateixen esquerdes, pèrdues de pintures i un enfosquiment general. Els altres edificis beneficiats de les ajudes són la Torre de Càlig, l’església de Sant Martí de Callosa de Segura, la de Santa Maria de Cocentaina, la de la Mare de Déu de les Neus del Fondó de les Neus, la de la Mare de Déu de l’Assumpció de Montesa, la parròquia de Sant Andreu Apòstol de l’Alcúdia, la de la Mercé d’Oriola, la de Santa Maria de Requena, y de Valéncia, Sant Martí Bisbe i Sant Antonio Abat.

No hay comentarios:

Nueva Web y dirección

Se esta creando una web para albergar todos los contenidos de este blog que queremos ampliar con más contenido, es por lo que la nueva dirección será


http://www.albaidaysugente.co.cc

Bienvenidos al blog de Albaida y su gente / Benvinguts al blog d´Albaida i la seua gent.

Aqui encontraras información, de fiestas, historia, actuaciones, noticias de actualidad relacionadas con la Ciudad de Albaida y lo que sus ciudadanos comenten.
---------------------------------------------------------------
Aci trobaras informació de festes, historia, actuacions, noticies d´actualitat relacionades amb la Ciutat d´Albaida i lo que els seus ciutadans comenten.

PARTICIPA dejando un comentario en el blog o un email a
: albaidaysugente@hotmail.com